Arbetsdagar på Dammängen

Det börjar närma sig besiktning av våra skjutbanor på Dammängen och därmed en del jobb med förberedelser.

Vi kommer i år försöka göra ett extra ryck att återställa det naturen har försökt återta i form av växtlighet på vallar och göra en del förbättringar som underlättar underhållet kommande år. Detta är möjligt tack vare Johan som jobbar dagligen med grävmaskiner som passar utmärkt för detta!

Boka därför den 17, 18 och 19:e september i kalendern. Det är då vi kommer göra de stora arbetena med vallar. Vi räknar med att vi behöver ett mindre antal personer per dag än vi brukar vara på städdagarna så vi behöver fördela ut medlemmar per dag.

Har du inte möjlighet att delta denna helgen så finns det jobb som kan göras vilka dagar som helst.

Skicka ett mail till kassor@kpkskytte.com vilka dagar som du kan hjälpa till!

Detaljplanering pågår för fullt och det som skall göras är mycket kopplat till skjutvallarna men också sätta upp varningsskyltar kring banan. Ett frågetecken som just nu är oklart är om vi måste göra åtgärder på tavelställ på 25m för att få det godkänt enligt de regler som gäller idag.

Kommunen kommer troligen avsluta jobben på banan med trädfällning och röjning av sly under denna veckan.

25m vall efter röjning av sly/träd på toppen
50m arbete pågår med trädfällning och röjning av sly

Skjutförbud 14 augusti på Dammängen

Lördagen den 14 augusti är det skjutförbud på alla banor på Dammängen mellan kl 09-16 pga endurotävling som körs runt Dammängen. Bommen kommer hållas låst för att undvika att personer som inte tagit del av detta/glömt det kan skjuta ändå. Skyltar sätts upp vid bommen med info om detta!

Info kommer skickas via mail till alla medlemmar och på Facebook!

Sommaruppehåll

Hemsidans bokningsfunktion tog inte semester som webadmin trodde så vi fick en skjutning även denna veckan! Pierre räddade situationen och var skjutledare.

Nu är det dock sommaruppehåll i tre veckor. Återstart den 4 augusti!

Kanske kommer det organiseras extra träningar via vår nya Facebook sida? Den som går med där har chansen. www.facebook.com/groups/kpkkatrineholm/ Bara för medlemmar i KPK!

Trevlig sommar!